Kunstnere

Sorter

Højde
Højde - slider
Højde - inputs
Bredde
Bredde - slider
Bredde - inputs
Pris

Varer over kr. 40.000,- kan ikke filtreres efter.
Kontakt Galleri Syd for eventuel pris.

Pris

Roberto Matta

Baggrund

Roberto Matta er arkitekt og maler. I 1933 drog han til Paris, hvor han arbejdede hos den schweizisk -franske arkitekt og maler, Le Corbusiers tegnestue. Le Corbusier var en fremtrædende repræsentant for 1900-tallets visionære arkitekter, og han fik også international betydning for udviklingen af modernismens arkitektur. Under indflydelse af en af surrealismens hovedskikkelser, den franske forfatter André Breton, begyndte Matta at male i 1938, hvor han også blev en del af den surrealistiske gruppe.

 

Kunsten:

I 1938 gik Matta fra at tegne til at lave oliemalerier, som han er mest kendt for. Roberto Matta var inspireret af bl.a. Max Ernst og Pablo Picasso, men han udviklede helt særegne værker med drømmeagtige temaer. I perioden 1939-1948 flytter Matta til New York. I den periode er han er meget optaget af at fremkalde den menneskelige psyke i visuel form, og værkerne er præget af diffuse lysmønstre og dristige linjer på en karakterløs baggrund. Matta var med til at introducere europæisk surrealisme i New York.

Efter opholdet i New York, vendte han tilbage til Europa. Her brød han med surrealisterne og søgte i stedet sammen med Situationisterne, heriblandt Asger Jorn.

I 1960’erne -1970’erne bærer hans kunst præg af politiske temaer, og i 1940’erne og 1950’erne visualiserer Matta den foruroligende verdenspolitiks tilstand, hvor hans billeder viser elektriske maskiner og nødstedte skikkelser. Senere, i 1960’erne tilføjer Matta ler som en ekstra dimension til forvrængningerne. I en blanding af organiske og kosmiske livsformer, tilfører Matta nye dimensioner til kunsten, og han var blandt de første kunstnere til at tage dette abstrakte spring.

Matta var stor og drivende kraft for den surrealistiske kunst, og blev af den franske kulturminister beskrevet som af de sidste store eksponenter for det surrealistiske eventyr.

Værker

Tidligere solgte værker

Vi har ingen tidligere solgte værker på denne kunstner.