Kunstnere

Sorter

Højde
Højde - slider
Højde - inputs
Bredde
Bredde - slider
Bredde - inputs
Pris

Varer over kr. 40.000,- kan ikke filtreres efter.
Kontakt Galleri Syd for eventuel pris.

Pris

Karel Appel

NATIONALITET: Holland

OMRÅDE

Malerier, Skulpturer og Keramik

Baggrund:

Karel Appel er født i Amsterdam. I årene 1942-1944 studerede han på det Statslige Kunstakademi i Amsterdam. Under sin studietid bliver han venner med Corneille. Han flyttede til Paris 1950, hvor han delte lejlighed med Corneille og Constant. I Paris fik hans malerier mere groteske træk, forestillende dyr, monstre og mennesker .I 1948 grundlagde Karel Appel, Constant og Corneille den hollandske eksperimenterende gruppe, som udgav tidsskriftet Reflex. Samme år indgik de et samarbejde med danske og belgiske kunstnere om at grundlægge den kendte kunstnergruppe Cobra. Appel var et af de fremtrædende medlemmer for kunstnergruppen, som en rebel for arbejderklassen.

Kunsten:

Karel Appel var allerede mens han levede en kendt kunstner, hvis værker blev solgt til høje priser. Det har dog aldrig været målet for Appel, tværtimod ville han gøre sig selv fri af den klassiske opfattelse af hvordan et maleri skal være. Han maler uden at tænke, og lader hænderne gøre arbejdet for at give plads til det spontane og udtrykke sig spontant og eksplosivt. Han har i dokumentarfilmen ”Karel Appels Virkelighed” fra 1962 udtalt: ”Dét der interesserer mig, er den viljekraft der kommer til udtryk, når man har frigjort sig for den klassiske kunstopfattelse. Jeg søger friheden fra den, friheden i alting og prøver at give udtryk for den”.

I Karel Appels tidlige værker kom hans spontanitet til udtryk gennem stærke farver og billeder i store formater med liv og dramatisk virkning. I hans følelsesladede malerier, finder man dynamiske former og stærke farver. Selv sagde han om sit værk: “Jeg fjumrer bare lidt rundt”.

Senere er malerierne blevet mere behersket med en roligere overflade med nedtonede gråstemte farver.

  

Værker

Tidligere solgte værker

Vi har ingen tidligere solgte værker på denne kunstner.

Udstillinger

Udstillinger:

Karel Appel har løst store udsmykningsopgaver for bl.a. UNESCO-bygningen i Paris (1958), og han har udført polykrome skulpturer og vægrelieffer i træ og polyester, glasmosaikvinduer til kirker, keramik, grafik og bogillustrationer. I Danmark deltog han i Høstudstillingen 1948 og 1949 og er repræsenteret på bl.a. Louisiana og Nordjyllands Kunstmuseum.