Kunstnere

Sorter

Højde
Højde - slider
Højde - inputs
Bredde
Bredde - slider
Bredde - inputs
Pris

Varer over kr. 40.000,- kan ikke filtreres efter.
Kontakt Galleri Syd for eventuel pris.

Pris

JØRGEN TEIK HANSEN

Speciale: Maler & grafiker
Alder: Født 1947
Nationalitet: Dansk

Baggrund
Jørgen Teik Hansen er uddannet på Kunstakademiet i København hvor han formelt startede i 1969. Han begyndte faktisk året før på Glyptoteket i København hvor han deltog i et kursus hvor de skulle male de gamle egyptere fra krukkerne. Det var også på det tidspunkt Teik Hansen opdagede at kunsten ville få en afgørende rolle i hans liv.

Jørgen Teik Hansen var en del af arbejdsfællesskabet Violet Sol, hvor passionen for de stærke farver var med til at bære den ekspressionistiske tradition i Danmark i 1970’erne og 1980’erne

Kunsten
Jørgen Teik Hansen betegner sig selv som en eksistentiel maler. Det handler om at føle samhørighed med sin omverden – samtidig arbejder han med sig selv igennem kunsten og på den måde også bliver mere personligt for ham. Teik Hansen benytter mennesket som formidler af sine værker med et rytmisk og ekspressivt billedsprog der ofte både reflekterer byens hurtige puls og lukkede rum og det åbne land med horisont og himmel. Jørgen Teik Hansen besidder koloristisk og ekspressionistisk begavelse.

Værker

Tidligere solgte værker

Vi har ingen tidligere solgte værker på denne kunstner.

Udstillinger

Jørgen Teik Hansen er repræsenteret på Statens Kunstfond, Ny Carlsberg Fondet, Tranegården, Kobberstiksamlingen og flere museer i Danmark og i udenlandske samlinger.