Kunstnere

Sorter

Højde
Højde - slider
Højde - inputs
Bredde
Bredde - slider
Bredde - inputs
Pris

Varer over kr. 40.000,- kan ikke filtreres efter.
Kontakt Galleri Syd for eventuel pris.

Pris

Jean Dubuffet

NATIONALITET: Fransk

OMRÅDE

Billedkunstner og skulptør

Baggrund:

Jean Dubuffet begyndte sin malerkarriere allerede som 17-årig, og han studerede kortvarigt på Académie Julian i Paris. Da han havde malet i omkring 7 år, stopper han for at blive vinhandler. Da han kommer i 30’erne, begynder han kortvarigt at male igen. Det er dog først i 1942 at han begynder på det arbejde hvor han udmærker sig som en fremragende innovatør inden for postkrigstidens europæiske billedkunst.

Kunsten:

Efter en succesfuld karriere som vinhandler, starter han 4 årtier hvor han er meget produktiv og eksperimenterer med at skrive digte, teoretiske tekster, spiller jazz og eksperimenterer med flere forskellige materialer, medier og teknikker til sin billedkunst. Han arbejder bl.a. med maling, tegning og store udendørs skulpturer.

Jean Dubuffets lyse oliemalerier fra de tidlige 1940’ere blev fulgt af værker hvor han brugte mere uortodokse materialer i sine værker, som bl.a. cement, gips, tjære og asfalt som blev skåret og tegnet på med en rudimentær og spontan streg.

Jean Dubuffet er kendt for at have startet kunstbevægelsen art brut og for den samling af værker som Collection de l’art brut – som denne bevægelse affødte. Betegnelsen art brut er fransk og betyder rå, ubearbejdet kunst. Det vigtigste kriterie for at man kunne kalde sin kunst for art brut var for Dubuffet, at kunstneren i fremstillingen af værkerne skulle være upåvirket og isoleret fra det omgivende samfunds traditioner og modestrømninger.

Jean Dubuffets samling af art brut blev 1947 udstillet i Paris. De ca. 5000 værker blev 1971 skænket til byen Lausanne i Schweiz, hvor samlingen huses i Château de Beaulieu.

Dubuffet havde en frugtbar kunstkarriere, både i Frankrig og i Amerika, og var med på mange udstillinger.

Værker

Tidligere solgte værker

Vi har ingen tidligere solgte værker på denne kunstner.