Kunstnere

Sorter

Højde
Højde - slider
Højde - inputs
Bredde
Bredde - slider
Bredde - inputs
Pris

Varer over kr. 30.000,- kan ikke filtreres efter.
Kontakt Galleri Syd for eventuel pris.

Pris

Henry Heerup

NATIONALITET: Danmark

OMRÅDE

Malerier og Skulpturer

Baggrund:

Henry Heerup blev uddannet på Kunstakademiet i 1927-1932. Allerede inden han begyndte at studere, var han i lære som både stenhugger, bronzestøber, skiltemaler og litograf. Henry Heerup voksede op på Nørrebro i København, og han bruger det meste af sin barndom og ungdom på at tegne og male.

 

Kunsten:

Igennem sin lange kunstnerkarriere og frem til sin død i 1993, producerer Henry Heerup rigtig mange værker, og han udtrykker sig gennem mange forskellige materialer og medier. Han har lavet stenskulpturer, grafik, malerier og skraldemodeller.

Henry Heerups værker er ofte præget af både humor og medmenneskelighed, men også med en alvor. Alvoren kommer bl.a. til udtryk i de værker han udførte under krigen. I 1943 lavede værket med titlen ”Døden Høster”. Værket er en fremstilling af manden med leen, lavet som en dynamisk skraldemodel med en stærk symbolik om det der venter os alle sammen, og den trussel der lå over den første halvdel af 1940’erne.

Henry Heerups værker har en kombination af fabulerende og fantasifuld, men på den anden side er han dybt forankret i virkeligheden, og hans skildringer har ofte et tydeligt budskab, og hvor han igennem værkerne prioriterer at vise det han synes er vigtigt. Han arbejder med tydelige konturer og sætter komplementærfarver op ad hinanden og skaber en bevidst disharmoni i værket.

Heerup var medlem af kunstnergruppen COBRA, og han har illustreret flere bøger bl.a. Ordsprogenes bog, Billedet i bogen, Sjov i Danmark og Fløjte-hugga.

Henry Heerup modtog Eckersbergs medalje i 1958 og Thorvaldsens Medalje i 1967.

Han var Ridder af Dannebrog og ligger begravet på Assistens Kirkegård i København.

Værker

 • 47x
  43cm
  KONTAKT FOR PRIS
 • 78x
  56cm
  6.500,00 Kr. inkl. moms
 • 61x
  88cm
  KONTAKT FOR PRIS

Tidligere solgte værker

Udstillinger

 

Heerup Museet