Kunstnere

Sorter

Højde
Højde - slider
Højde - inputs
Bredde
Bredde - slider
Bredde - inputs
Pris

Varer over kr. 30.000,- kan ikke filtreres efter.
Kontakt Galleri Syd for eventuel pris.

Pris

Grete Balle

NATIONALITET: Danmark

OMRÅDE

Billedkunstner

Baggrund:

Grete Balle kommer fra Haderslev i Sønderjylland. Som ung var hun i huset hos 2 familier, og hos den sidste møder hun sin kommende mand, Mogens Balle, som selv var en del af kunstnersammenslutningen Cobra. Han opfordrer hende til at begynde at male, hvilket ledte til hendes debut på Kunstnernes Efterårsudstilling i 1950.

Kunsten:

Grete Balle er en kunstner som ikke lader sig begrænse til bestemte medier til sine værker. Hun er åbensindet og er ikke bange for at prøve nyt. Hun har igennem sin kunstneriske karriere arbejdet med vævning, keramik, litografier, billedsyninger, collager og malerier. Grete Balle har udført udsmykningsopgaver og dekorative opgaver til flere danske kirker og offentlige bygninger, såsom Opstandelseskirken i Albertslund og Islev Kirke. Hun har også stået for udsmykningsopgaver på Helsingør Posthus, Kalundborg Rådhus og Lægevidenskabeligt Bibliotek i København.

For Grete Balle er det det visuelle udtryk der er det vigtigste. Hendes eksperimenterende og åbne tilgang og holdning har udløst forskellige priser og hædersbeviser. Grete Balle blev bl.a. indstillet til Statens Kunstfonds livsvarige ydelse, bl.a. fordi hun utrætteligt søger nye veje, måder og materialer til at udtrykke sig på. Derudover har hun delt ud af sin viden, når hun har haft elever og assistenter som også har lært at at bruge tekstil som et billedmedie, og dermed ikke alene som et håndværk.

Grete Balle er medlem af kunstnersammenslutningen M59 – en sammenslutning af malere, billedhuggere, grafikere og tekstilkunstnere.