Kunstnere

Sorter

Kunsttype
Højde
Bredde
Pris

Varer over kr. 30.000,- kan ikke filtreres efter.
Kontakt Galleri Syd for eventuel pris.

Grete Balle

NATIONALITET: Danmark

OMRÅDE

Malerier

Grete Balle, født 26. april 1926 i Haderslev. Debut som maler på Kunstnernes Efterårsudstilling i 1950.
Op gennem 1950´erne arbejdede Grete Balle i stigende grad med vævning. De første år med ryateknikken, men efterhånden som hun ønskede at blive mere præcis i sit udtryk, blev billedvævningen hendes foretrukne teknik. I 1960´erne var hun blandt de tekstilkunstnere, som ønskede at bryde med det traditionelle tekstile udtryk – hun slog hul på vævningens flade og trak tekstilet ud i rummet. Siden har hun eksperimenteret med væveteknikker og materialer.
Fra 1960 og frem til 1973 var hun medlem af den eksperimenterende kunstnersammenslutning Maj udstillingen, og siden har hun været medlem af Kunstnersammenslutningen M59.
I den seneste halve snes år har hun genoptaget maleriet. Hun har desuden bl.a. arbejdet på I.C. Sørensens grafiske værksteder og flere gange også været i Paris for at arbejde med litografiet.
Grete Balle har udført en lang række udsmykninger i danske kirker, bl.a. Værslev Kirke, Opstandelseskirken i Albertslund og Islev Kirke. Desuden har hun udført større udsmykninger på bl.a. Helsingør Posthus, Kalundborg Rådhus og Lægevidenskabeligt bibliotek i København.

I april 2016 er der i udgivet en fantastisk bog omkring kunstnere Grete Balle.
Bogen “Billedligt talt – Grete Balle 90 år” tegner et både kunstnerisk og personligt portræt af billedkunstneren.
Grete Balles 90 årsdag markeres med flere udstillinger. Aktuelt har vi på Galleri Syd en fantastisk smuk udstilling med mange skønne værker.
Senere på året markeres dagen med en retrospektiv udstilling i den Bispegård, hun var med til at grundlægge. Det sker i samarbejde med udstillingsstedet Skovhuset i Værløse og kurateret af kunsthistoriker Lars Olesen.

Tv2 east indslag. Programmet UDTRYK på TV” east har været forbi Grete Balle, det er der kommet dette meget fine indslag ud af. Se med her.