Kunstnere

Sorter

Højde
Højde - slider
Højde - inputs
Bredde
Bredde - slider
Bredde - inputs
Pris

Varer over kr. 40.000,- kan ikke filtreres efter.
Kontakt Galleri Syd for eventuel pris.

Pris

Bente Adolph

NATIONALITET: Danmark

OMRÅDE

Billedkunstner

Baggrund

Bente Adolph er født på Frederiksberg. Siden barndommen har hun interesseret sig for kunsten og den har fulgt hende igennem hendes opvækst, hvor hun altid har tegnet og malet. Det var også interessen for kunsten som gjorde at hun søgte ind på Den Kgl. Porcelænsfabrik som porcelænsmaler, hvor hun brugte halvandet år på at lære at kunsten at dekorere porcelæn. Hun havde efterfølgende 3 års læretid som overglasurmaler. Da hun havde afsluttet sin uddannelse, malede hun Flora Danica og Saksisk Blomst. Hun fik sideløbende undervisning af kunstmaleren Grethe Bagge, som åbnede hendes øjne for lys og farver. Undervisningen har haft stor indflydelse på Bente Adolphs måde at fæstne sine motiver på. Bente Adolph har også fået undervisning af billedhuggeren Henry Lückov-Nielsen, som underviste hende i Croquistegning.

Bente har også selv undervist i moderne dekoration på porcelæn, bl.a. på FOF. I samme periode var hun også medlem af Hoffmannkredsen, inspireret af maleren Elly Hoffmann.

Kunsten

Bente Adolph er medlem af flere forskellige kunstnersammenslutninger, og er bl.a. medlem af Magenta-gruppen. Hun var i flere år været en del af Grethe Bagges kunstnergruppe SISU – en gruppe som har haft stor betydning for Bente Adolph, som både har inspireret hende og tilskyndet hende til at hellige sig billedkunsten helt.

Bente Adolph har ladet sig inspirere af flere forskellige kunstnere, som har påvirket den måde hun arbejder med sin kunst på. Bl.a. har malerinden Mable Rose inspireret hende til at få det meget kraftfulde frem i sine billeder.

Bente Adolph arbejder med både akvarel, olie, akryl, tegning og grafik i sine værker. I 1997 afsluttede hun en stor udsmykningsopgave for Nislevgård Efterskole i Otterup på Fyn, hvor hun stod for udsmykningen af en idrætshal. Den komplette udsmykning består af 10 malede billeder i akryl på lærred på 3,6 x 1,6 meter og et gavlbillede på 17,5 x 4,5 meter. Hun stod også for farvevalg i forbindelse med indretningen af både hallen og foyeren. I foyeren har hun desuden stået for 2 billeder i 90 x 180 cm.

Bente Adolphs stil er lys, let of naturalistisk, hvor naturen og lyset er den store inspirationskilde. Hendes foretrukne motiver er i Cerbére på den sydfranske grænse til Spanien, hvor både lys og farver er meget intense. Hun har også flere gange ladet sig inspirere til motiver i København Zoo, hvor de foretrukne motiver er yakokserne og den store gorilla.

Værker

Tidligere solgte værker

Udstillinger

Havarthigaarden Holte
Helligåndshuset
Døgnplejeformidlingen
Vandkvalitetsinstituttet
Hempel’s Skibsfarve
Maersk Air-Kbh Lufthavn
Haldor Topsøe A/S
Carlsberg Kunstforening
Og mange mange flere…..