Kunstnere

Sorter

Højde
Højde - slider
Højde - inputs
Bredde
Bredde - slider
Bredde - inputs
Pris

Varer over kr. 30.000,- kan ikke filtreres efter.
Kontakt Galleri Syd for eventuel pris.

Pris

Asger Jorn

NATIONALITET: Danmark

OMRÅDE

Billedkunstner, grafiker, keramiker og forfatter med international berømmelse

Baggrund

Asger Jorn er en af det 20. århundredes største malere. Hans rigtige navn er Asger Oluf Jørgensen, men tog kunstnernavnet Asger Jorn. Han var bror kunstnerne Jørgen Nash og Vagn Ove Jorn. Asger Jorn havde sin ungdom i Silkeborg, en by som han holdt meget af, og han har også skænket meget af sin kunst til det kulturhistoriske museum i Silkeborg, som med Jorns donationer fik opbygget en større international kunstsamling. Igennem sit liv har Asger Jorn samlet kunst, som han mente repræsenterede det vigtigste fra den internationale samtidskunst. Han donerede både egne og andres værker fra sin samling til Silkeborg med en vision om at gøre kunsten tilgængelig for det brede publikum.

Kunsten

Asger Jorns store interesse for kunst, blev for alvor vakt i hans teenageår i 1930’erne. I 1936 bliver han elev i Paris hos kunstneren Fernand Léger, som både bliver afsættet til en international karriere og hans gennembrud i 1958. Jorn har tilbragt flere år i udlandet, og har bl.a. opholdt sig i Paris og Albissola Marina i Italien. Asger Jorn var en del af kunstnersammenslutningen CoBrA, som havde til formål at skabe kunst baseret på frihed, spontanitet og fantasi, og samtidig skabe en kunst som var folkelig, farverig og eksperimenterende. Han var medlem af kunstnergrupperne Helhesten, COBRA, som han var medstifter af i 1948, og af Situationistisk Internationale.

Asger Jorn har igennem hele sit liv eksperimenteret med forskellige typer kunst, og udviklede det spontan-abstrakte billedsprog og han har udforsket og eksperimenteret med alt fra keramik til billedvævning, malerier, tegninger, bøger, bronzeskulpturer mv.

Jorn udgav flere bøger om æstetik, filosofi, politik og historie.

Værker

 • Kindergreise
  70x
  55cm
  22.000,00 Kr. inkl. moms
 • 100x
  74cm
  KONTAKT FOR PRIS
 • 53x
  38cm
  14.000,00 Kr. inkl. moms
 • 53x
  38cm
  14.000,00 Kr. inkl. moms
 • 53x
  38cm
  14.000,00 Kr. inkl. moms
 • 53x
  38cm
  14.000,00 Kr. inkl. moms
 • 85x
  64cm
  KONTAKT FOR PRIS

Tidligere solgte værker

Udstillinger

Asger Jorns værker har været udstillet over det meste af over over hele verden, og har blandt andet været udstillet på:

1969 Galleria D’arte la Borgognona, Milano

1982 Guggenheim Museet New York

1982 Musée d’art moderne de la ville de Paris m.fl.

1994 Louisiana Museum of Modern Art