Kunstnere

Sorter

Højde
Højde - slider
Højde - inputs
Bredde
Bredde - slider
Bredde - inputs
Pris

Varer over kr. 30.000,- kan ikke filtreres efter.
Kontakt Galleri Syd for eventuel pris.

Pris

Anni Kristine

NATIONALITET: Danmark

OMRÅDE

Skulptør og keramiker

Baggrund

Anni Kristine er oprindeligt uddannet lærer, og har i mange år arbejdet deltid som kunstner, sideløbende med hendes arbejde som lærer. Hun har i dag helliget al sin tid til kunsten, og sammen med hendes mand Flemming driver de Holms Skulptur Galleri på deres bopæl i Hjørring.

Kunsten

Anni Kristine startede sin karriere med keramik, men er senere gået over til bronzeskulpturer, som er blevet hendes foretrukne materiale at udtrykke sig i. Hun laver sine figurer i alle størrelser, den største hun har lavet er ”Smeden med nordstjernen” som er 193 cm høj og vejer 150 kg.

Anni Kristine er kunstneren bag flere prisskulpturer som blandt andet tæller Dansk Industris Initiativpris, Grundfos Challenge-pris og Erhverv Hjørrings Iværksætterpris, som en 5-årig aftale fra 2017.

Anni Kristine har igennem årene givet udsmykningsgaver, som bl.a. kan ses ved VUC i Hjørring, hvor skulpturen ”Snart på toppen” står. I forbindelse med dåben af kronprinseparrets tvillinger, H.K.H prinsesse Josephine og H.K.H Prins Vincent, lavede hun skulpturen ”Sammenspil” for Grundfos Fonden, som var en gave til kronprinseparret. Skulpturen står nu i parrets private have ved Fredensborg Slot.

Anni bliver inspireret af ord, ordbilleder eller sproglige vendinger, som meget bogstaveligt og med et humoristisk og finurligt præg, bliver formidlet i hendes værker.

Værker

Tidligere solgte værker

Vi har ingen tidligere solgte værker på denne kunstner.

Udstillinger

Udstillinger:

Anni Kristine har deltaget i gruppe – og separatudstillinger i ind – og udland. Hun har bl.a. udstillet på Helen Day Artcenter i USA, og har udført udsmykningsopgaver for private og offentlige instanser. Hun har desuden udstillet på:

Kunstgalleriet, Odense

Galerie Wolfsen, Aalborg

Galleri Vejle

Galleri Djurs, Ryomgård

Galleri Helle Knudsen, Stockholm Sverige

Galleri Syd, Sdr. Alslev, Falster

Galleri Nord, Frederikshavn

Brænderigården, Horsens