Kunstnere

Sorter

Højde
Højde - slider
Højde - inputs
Bredde
Bredde - slider
Bredde - inputs
Pris

Varer over kr. 40.000,- kan ikke filtreres efter.
Kontakt Galleri Syd for eventuel pris.

Pris

Carl-Henning Pedersen

NATIONALITET: Danmark

OMRÅDE

Billedkunstner

Baggrund

Carl-Henning Pedersen blev født i 1913 og voksede op i Københavns arbejderklasse. Som barn og ung ville han enten være komponist eller arkitekt. Det var først da han kom på et ophold på Den Internationale Højskole i 1933, at tingene ændrede sig. Det var her han mødte Else Alfelt, der introducerede ham for malerkunsten. De blev gift året efter, og både Else Alfeldt og Carl-Henning Pedersen debuterede på Kunstnernes Efterårsudstilling i København i 1936.

Igennem sin mangeårige karriere har Carl-Henning deltaget aktivt i forskellige kunstnergrupper. Han har været med til at udgive tidsskrifter og præsentere den abstrakte malerkunst på forskellige udstillinger, ligesom han var en del af CoBrA-bevægelsen. Han var i perioden op til 2. verdenskrig med til at lancere den moderne, abstrakte kunst i Danmark.

Carl-Henning Pedersens udstillinger tager mere og mere til og i løbet af 1950’erne, og han får sit internationale gennembrud i 1962, og han får store udsmykningsopgaver for bl.a. H.C Ørsted instituttet, Angliggården, John F. Kennedy-skolen i Gladsaxe og Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum i Herning. Han blev også bestilt til udsmykningen af Ribe Domkirke, hvilket skabte stor debat i de trykte medier. Carl-Henning Pedersen har med sine værker markeret sig internationalt og er repræsenteret på nogle af de største museer.

Kunsten

Carl-Henning Pedersen har igennem 7 årtier med en umådelig skaberkraft skabt et hav af kunstværker. Han er bl.a. kendt for de svævende figurer og den blå farveskala, som også er karakteriseret ved at flere af hans figurer vender tilbage i nye konstellationer i nye værker, i moderne, abstrakte malerier. Carl-Henning Pedersen har sammen med sin hustru doneret mere end 6000 værker tilsammen, både til museet i Herning (Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum), men også internationalt.

Foruden de mange malerier, har Carl-Henning Pedersen lavet store udsmykningsopgaver. Hans sidste store udsmykningsprojekt inden sin død, var i 2001, hvor han som 88- årig stod for udsmykningen af Obelisken i Birk, der består af mere end 400 dekorerede kakler, svarende til et areal på over 100 m2, på den 12 meter høje Obelisk.

Den første monumentale udsmykning som Carl-Henning Pedersen skulle forestå, var gårdrummet på en fabriksbygning i Birk, Angligården, hvor han udsmykkede et areal på mere end 1000 m2 på glaserede stentøjskakler. Den færdige udsmykning består af 15 enkelte billeder adskilt af monumentale bånd, der fik navnet ”fantasiens leg om livets hjul”. Efter sin død i 2007 blev hans urne nedsat i gårdrummet og er stedt til hvile blandt fantasiens billeder.

Værker

Tidligere solgte værker

Vi har ingen tidligere solgte værker på denne kunstner.