Kunstnere

Sorter

Kunsttype
Højde
Bredde
Pris

Varer over kr. 30.000,- kan ikke filtreres efter.
Kontakt Galleri Syd for eventuel pris.

Børge Jørgensen

NATIONALITET: Danmark

OMRÅDE

Skulpturer

Baggrund:

Børge Jørgensen voksede op med sine forældre i Rudkøbing.

Kunsten:

Børge Jørgensen var autodidakt billedhugger og startede med at lave figurative skulpturer i granit. I sin søgen efter et billigere materiale, gik han omkring 1960 over til at arbejde i mere smidige materialer, som pladejern, og han begynder at skabe skulpturer i abstrakt formsprog med stor inspiration fra mennesker og dyr Holmegaard Glasværk begynder at eksperimentere med glas og jern i relieffer og skulpturer. Det farvede glas åbner nye muligheder for at skabe kontraster imellem materialerne. Selvom Børge Jørgensen altid har været inspireret af mennesker og dyr, bliver landskab og natur mere vigtigt for ham efter han flytter ud på landet i Odsherred.

Børge Jørgensens materialevalg, især det blankpolerede stål har skabt synergi mellem skulpturens placering og omgivelserne, da disse spejles i det blankpolerede stål, som synliggør kontrasterne mellem lethed og tyngde og de ru og glatte overflader. De delvist blanke overflader i skulpturerne skabte interesse for hans kunst og han blev en efterspurgt udsmykningskunstner.

Børge Jørgensen har altid været optaget af mennesker og dyr i sine værker

Værker

Der blev ikke fundet nogle varer, der matcher dit valg.

Tidligere solgte værker

Vi har ingen tidligere solgte værker på denne kunstner.

Udstillinger

Udstillinger:

Børge Jørgensens skulpturer står  på flere offentlige steder i rundt i Danmark. Skulpturen ”Vækst” er en abstrakt skulptur placeret i Byparken ved Randers Bro, en blankpoleret stålskulptur, som afspejler sine omgivelser i stålet.