Jørgen teik

Jørgen Teik Hansen

Jørgen Teik Hansen er uddannet på Kunstakademiet i Københavnhvor han formelt startede i 1969. Han begyndte faktisk året før på Glyptoteketi København hvor han deltog i et kursus hvor de skulle male de gamle egyptere fra krukkerne. Det var også på det tidspunkt Teik Hansen opdagede at kunsten ville få en afgørende rolle i hans liv.

Jørgen Teik Hansen var en del af arbejdsfællesskabet Violet Sol, hvor passionen for de stærke farver var med til at bære den ekspressionistiske tradition i Danmark i 1970’erne og 1980’erne

Jørgen Teik Hansen betegner sig selv som en eksistentiel maler. Det handler om at føle samhørighed med sin omverden – samtidig arbejder han med sig selv igennem kunsten og på den måde også bliver mere personligt for ham. Teik Hansen benytter mennesket som formidler af sine værker med et rytmisk og ekspressivt billedsprog der ofte både reflekterer byens hurtige puls og lukkede rum og det åbne land med horisont og himmel. Jørgen Teik Hansen besidder koloristisk og ekspressionistisk begavelse.

Jørgen Teik Hansen er repræsenteret på Statens Kunstfond, Ny Carlsberg Fondet, Tranegården, Kobberstiksamlingen og flere museer i Danmark og i udenlandske samlinger.

Currency
Kr. Dansk krone
Euro