IMG_0356

Besøg hos Lene Regius

Lene Regius er en af vores faste kunstnere i Galleri Syd og har været det i mange år.

Vi har netop været en tur forbi Lene og hente en masse skønne nyheder hjem til galleriet.

Lene er i fuld gang med at gøre klar til fællesudstillingen i Galleri Syd sammen med Frank Paul – hvor vi har fernisering den 19. august.

Det kunstneriske udgangspunkt for Lene Regius’ keramik er Cobra.

Lene Regius’ keramik er stærk, spirende og ægte. Hendes krukker, som oftest brændt med en helt speciel glasur, er fulde af tegn. Gådefulde tegn inspireret af det enorme lager af motiver og symboler, man kender fra fortidens civilisationer.

Med Lene Regius går kunstnerisk styrke og frodig fantasi op i en højere enhed.

Lene Regius er uddannet hos Lillemor Clement og Inger Folmer Larsen i 1958-1960 og på Skolen for Brugskunst 1960-1964. Sammen med sin afdøde mand Per Weiss, der også var keramiker drev de et værksted i Lejre som de startede op tilbage i 1967.

Lene Regius var medstifter af gruppen Multi Mud, hvis virke primært var at synliggøre dansk keramik i udlandet.

Lene Regius er meget inspireret af andre kulturer, som også afspejler sig i hendes udtryk. Hun har bl.a. arbejdet med den japanske Nerikomi-teknik, hvor indfarvet porcelænsmasse i pastelfarver blev kombineret til forskellige naturalistiske motiver. I 1990’erne har Lene Regius arbejdet med ekspressive raku brændte keramikskulpturer inspireret af arkæologiske fund. Lene Regius har desuden lavet forskellige kæmpefade og krukker i en teknik som hun har lært under et ophold på Kreta, hvor glasuren er i stærke farver og inspireret af mytologien og får en tredimensionel effekt.

Udtryksformen med de farvede glasurer der er malet på større flader har rødder i både den engelske Arts and Craft-bevægelse og den danske Bindesbøl tradition.

Den 19. august 2023 vil Lene Regius sammen med kunstneren Frank Paul lave en fælles udstilling i Galleri Syd.

Currency
Kr. Dansk krone
Euro