Det nye Galleri Syd

KÆRE KUNDER OG VENNER AF GALLERI SYD

Siden 1987 har Hanne Heimburger drevet Galleri Syd til det spændende sted indenfor kunstformidling, som det er i dag. Mange af os har via Hanne og Galleri Syd fået indsigt og interesse inden for kunstens verden – i den retning Galleri Syd har skabt. Derfor fik vi alle et stort tomrum, da Galleri Syd i september 2021 midlertidigt lukkede, da Hanne blev ramt af svær sygdom, som kulminerede med hendes bortgang skærtorsdag 2022.

Hanne Heimburger efterlod sig hendes to drenge Niels og Jens Heimburger som udover at bearbejde sorgen helt praktisk skulle i gang med at finde en fremtid for Galleri Syd eller helt lukke galleriet for altid.

I forbindelse med disse sonderinger har Niels og Jens sikret en fremtid for Galleri Syd ved at indgå aftale med fam. Stein, hvor Pia og Uffe som genboer har haft daglig kontakt med Hanne gennem 18 år og hvor Therese med reklamebureauet fik Galleri Syd som kunde for mere end 10 år siden.
Aftalen er netop faldet på plads, og fam. Stein kan via Provi fra den 01.06.2022 tilføje galleriejere til deres forretningsområder efter købet af Galleri Syd.

Vi er glade for, at vi får mulighed for at fortsætte Galleri Syd i Hanne Heimburgers rammer og vil over tid videreudvikle galleriet ud fra den tidsånd, der venter forude. Galleri Syd forbliver i nuværende bygning og kunsten tager udgangspunkt i de værker og kunstnere, der var før Hanne Heimburgers død.

Vi har haft gode drøftelser i forbindelse med købet af galleriet med Hannes to efterladte sønner, og det er i alle vores interesser at Galleri Syd fortsætter. Hannes private kunstsamling er testamenteret til hendes familie og galleriets kunstsamling indgår arvingerne en kommissionsaftale med Galleri Syd om at videreformidle – samme aftale som med hver enkelt kunstner.

Provi har base i Nykøbing F. og er en konsulentvirksomhed med kompetencer indenfor karriererådgivning, virksomhedsrådgivning, reklame og markedsføring med afdelinger på både Sydsjælland, Lolland og Falster. Ejerkredsen i Provi ser købet af galleriet som et supplement til Provi’s eksisterende forretning, men også en mulighed for at udvikle og udvide de forretningsmæssige områder og styrke virksomheden som helhed.

”Købet af Galleri Syd er med respekt for den forhenværende og nu afdøde ejer Hanne Heimburger, som har været en nær ven af familien af os i ejerkredsen. Hanne har ligeledes været en trofast kunde hos os i Provis reklamebureau og vi deler hendes store kærlighed og interesse til kunsten.

Hanne har altid været sjælen i galleriet, og selvom vi nu åbner galleriet i en nyere version, så vil vi stadig drive det videre i Hannes ånd ”, siger Provis direktør Therese Stein Brorsen.

Den nye version af galleriet vil bl.a. betyde, at vi udover den fysiske galleridrift opgraderer på det digitale område, hvor hjemmesiden ombygges til en webshop.

Det er et stort ønske, at de faste kunstnere af Galleri Syd vil fortsætte den tætte relation med galleriet og dermed også de faste spændende udstillinger og events.

Skulle der være spørgsmål kan Therese Stein Brorsen træffes på tlf. 31413284 eller mail: tsb@provi.dk